Сергій Куліш виборов “золото” у Польщі

11 Листопада 2021 12:00

У польському Вроцлаві розіграли останні медалі першого Кубка президента Міжнародної федерації спортивної стрільби (ISSF). Золоту нагороду для України здобув черкасець Сергій Куліш.

У першій частині кваліфікації Куліш посів лише 12-те місце, набравши 585 очок. У другому раунді реабілітувався й пройшов до піфіналу з четвертої позиції (591 очко), інформує “Суспільне:Спорт”.

У півфіналі Куліш показав другий результат із 34 балами, поступившись триразовому призеру Олімпійських ігор, росіянину Сєргєю Камєнському.

Таким чином українець вийшов до фіналу, де спортсмени мали зробити по дві серії з п’яти пострілів у кожному з трьох положень: з коліна, лежачи та стоячи. За новим форматом набору балів, який тестували на цьому турнірі, після серії спортсмен із найкращим результатом отримував 8 очок, другий – 7, третій – 6 тощо. Перед початком боротьби фінальної четвірки результати обнулялися.

Урешті на Куліша чекав реванш із Камєнським, адже обидва дійшли до фінальної двійки. Але цього разу сильнішим виявився Куліш. Українець всуху обіграв росіянина в останніх п’яти пострілах стоячи – 10:0 (по два за кожен постріл, що був влучнішим, ніж у опонента). “Бронзу” завоював бронзовий призер чемпіонату світу-2018, хорват Міран Марічич.

Також Куліш брав участь у змішаних змаганнях у парі зі срібною призеркою Токіо-2020, американкою Мері Такер. Вони зупинилися за крок до п’єдесталу в стрільбі з гвинтівки з трьох положень з 50 метрів та посіли четверте місце з 28 очками.

Окрім медалей, усі чемпіони турніру, в тому числі українці Олена Костевич та Сергій Куліш, отримали нагороду “Золота мішень”.