На вихідні синоптики прогнозують дощі, а новий тиждень розпочнеться снігом

25 Листопада 2021 21:20

У наступні вихідні на останок листопад продемонструє свій типовий характер: хмарний, дощовий та вітряний. Як інформують в Черкаському обласному гідрометеоцентрі, в атмосфері над Європою господарюють одразу три циклони. Два з них «ANDREAS» ТА «ZEUS» переміщуються північніше Черкащини, а інший «YILMAZ» – наближається з південних широт.

Тому вже  завтра, 26 листопада, атмосферний тиск буде інтенсивно падати на 8-10 одиниць за добу, переважатиме хмарна, але поки що без суттєвих опадів погода. Наступ циклонів і протидія антициклону з акваторії Каспію, зумовлять посилений південний вітер, який сприятиме невеликому підвищенню температури вдень до 6-8º тепла. Нічна температура буде близькою до 0º, місцями – до слабких морозів.

У суботу 27 листопада циклони об’єднають свої зусилля і проявляться на Черкащині дощами різної інтенсивності, на фоні теплої та вітряної погоди.

У неділю дощі візьмуть паузу, температура залишиться на рівні: вночі 1-6º, вдень 6-11º тепла.

А от новий робочий тиждень розпочнеться ускладненням погодних умов унаслідок проходження холодних атмосферних фронтів.

На дорогах буде слизько

Прогнозують дощі з переходом у мокрий сніг та зниженням температури повітря до 2º морозу 3º тепла. Доповнюватимуть погодні «примхи» стрибки атмосферного тиску.