Черкащина лишається в “червоній” зоні

30 Листопада 2021 13:30

Черкащина залишається в “червоній” епідзоні зоні через високий показник нових хворих. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив голова ОДА Олександр Скічко.

pravda.com.ua

“Я прогнозував, що з цього понеділка ми вийдемо із “червоної” зони. Проте ми у ній ще залишаємось через показник виявлених нових інфікувань (22%). Утім, ми щодня збільшуємо кількість тестувань на виявлення коронавірусу”, — розповів Олександр Скічко.

Також, зауважив керівник області, що із 6 грудня в області набудуть чинності нові обмеження:

“Посилення торкнеться тих, хто не вакцинований. Всі обмеження “червоної” зони будуть стосуватись і “жовтої” карантинної зони також згідно із постановою Кабміну. Буде обмежена дія жовтого сертифіката до 30 днів, тобто за цей час ви маєте зробити другу дозу вакцини і отримати зелений сертифікат”, — зауважив голова ЧОДА.

Тобто навіть у “жовтій” зоні для невакцинованих громадян будуть діяти обмеження:

  • робота закладів громадського харчування, окрім адресного доставлення та замовлень навинос,
  • робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо,
  • робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл,
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів,
  • проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів,
  • робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеознімання.

Також Скічко зауважив, що обмеження не діятимуть, якщо 100 % працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані. Та для повністю вакцинованих громадян не діятимуть обмеження, встановлені для міжрегіонального транспортного сполучення.

За словами Олександра Скічка, станом на 30 листопада майже 37% громадян області отримали щеплення двома дозами. Також вакцинували 3 375 підлітків.

Нині Черкаська область посідає одну із провідних позицій по Україні по вакцинації, додав очільник облдержадміністрації.

Нагадаємо, Черкащина із 12 листопада область перейшла у “червону” зону. Заборонена робота закладів громадського харчування, торгових центрів, ринків, магазинів, кінотеатрів, а також проведення масових заходів. Водночас обмеження не діятимуть, якщо 100% працівників вакциновані, а відвідувачі мають ковідний сертифікат, або ж актуальний ПЛР-тест