Стартувало голосування за проекти Громадського бюджету-2021

1 Грудня 2021 18:05

Із 1 грудня у Черкасах розпочалося голосування за проекти Громадського бюджету 2021 року. Воно проходитиме до 14 грудня включно у режимі онлайн за посиланням: https://imisto.org/votings/12/projects.

«Усього до участі допущено 62 проєкти. Вони, як і минуло річ, поділяються на громадські та бюджетні, великі та малі. Загальна сума, виділена на реалізацію цих проектів, становить 30 млн грн. Кожен черкасець зможе віддати свій голос за 4 проєкти”, – розповів начальник відділу підтримки громадянського суспільства Олексій Дубовий.

Нагадаємо, у цьому році було реалізовано багато цікавих ініціатив містян. Серед них – скейтпарк біля Палацу молоді, “Сумгаїтський ліс”, міський дебатний турнір для молоді, економічний форум для підприємців Open Biz та інші.

Для довідки: у 2015 році виконавчі органи Черкаської міської ради одними із перших в Україні почали впроваджувати найбільш вдалий світовий досвід «Бюджету участі». Цей процес отримав назву «Громадський бюджет міста Черкаси».Міська цільова програма «Громадський бюджет міста Черкаси» за період  2015-2021 років стала дієвим інструментом прямої демократії в руках громадян. За цей період жителі міста подали 542 проєкти, 92 з яких стали переможцями в різних категоріях, участь в голосуванні взяли 71045 жителів Черкас.