Синоптики прогнозують осінній початок грудня

2 Грудня 2021 14:14

Зима на Черкащину прийшла лише за календарем. Навіть сніговий покрив висотою 1-3 см, створив лише її ілюзію. Метеорологічну зиму, а це коли середньодобова температура нижче 0º, відтерміновує домінування атлантичного тепла, пояснюють в обласному гідрометеоцентрі.

 

Проте, погода залишається мінливою: коливанням температури, атмосферного тиску та опади у різних фазах. Але зміни характеру погоди поки не забезпечують зміну сезонів. Волога прохолодна, часом вітряна погода може збільшувати ризик застудних захворювань. Тому одягайтеся відповідно до прогнозу!

Після невеликого морозу 0-2º найближчої ночі, завтра, 3 грудня, прогнозують достатньо теплий день 8-10º. Проте в ніч на суботу, 4 грудня, атмосферний фронт із заходу принесе на Черкащину опади у вигляді дощу та мокрого снігу, посилиться північно-західний вітер.

У вихідні  4-5 грудня за атмосферним фронтом пошириться більш прохолодне повітря, температура поступово знизиться вночі  2-7° морозу, вдень близько 0°. Скрізь хмари проглядатиме сонце, опадів не чекають.

А вже з понеділка 6 грудня розпочинається «ера циклонів». Три атмосферних вихори один за одним перетинатимуть наш регіон. То ж до коливань температури повітря, атмосферного тиску додадуться опади, мокрий сніг,  ожеледні явища.

За довгостроковим прогнозом, грудень 2021 очікується дещо теплішим звичайного (0,9° морозу при нормі 1,8° морозу) та з опадами в межах норми (40 мм).