Льодяний дощ прогнозують цього тижня на Черкащині

6 Грудня 2021 14:52

Упродовж робочого тижня на Черкащині утримається некомфортна з дощами та туманами погода, повідомляють в обласному гідрометеоцентрі.

Причина такої погоди – глибока багатоцентрова циклонічна депресія, один за одним надсилає до нашого регіону циклонічні вихори.

Завтра, 7 грудня, прогнозують уночі 2-4º тепла, вдень 7-9º тепла. Інтенсивність опадів збільшиться. Надходження хвиль тепла провокуватиме утворення туманів, з видимістю 200-500 м.

8 грудня атмосферний фронт відкриє доступ холодному повітрю, температура повітря знизиться і впродовж доби утримається у межах +4..-1º, а в четвер, 9 грудня, температура продовжить знижуватися : 1-6º морозу, вдень +2..-3º.

До дощів приєднаються мокрий сніг та навіть льодяний дощ. І звичайно при такій синоптичній ситуації прогнозують ожеледь та на дорогах ожеледицю.

Оскільки атмосфера динамічна, погода мінлива, тому у п’ятницю 10 грудня чекають перерву в опадах. Температура вночі 0-5º морозу, вдень 1-6º тепла.

У найближчі вихідні – “стрибок тепла”. Температурний фон підвищиться на 3-5º. І впродовж доби утримається в межах 3-8º тепла.

За попередніми оцінками, зимового режиму погоди з усіма його атрибутами не прогнозують іще два тижні.