Чотирьом медикам оголосили підозру через смерть депутатки Черкаської міськради

10 Грудня 2021 13:43

Через неналежне виконання професійних обов’язків, що призвело до смерті депутатки Черкаської  міськради під час проведення оперативного лікування, чотирьом черкаським медикам оголошено підозри. Про це інформують у ГУ Нацполіції в Черкаській області.

Заступниця директора департаменту фінансової політики, очільниця фракції «За Майбутнє» в Черкаській міськраді Олена Шевченко померла в січні 2021-ого після операції

За даними слідства, підозрювані у січні 2021 року, внаслідок недбалого та несумлінного ставлення до своїх професійних обов’язків, під час проведення оперативного лікування черкащанки допустили ускладнення, внаслідок чого остання померла у реанімаційному відділенні КНП «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради», йдеться в повідомлення поліції.

Слідчі, за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури, чотирьом медичним працівникам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 140 (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до двох років.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.