Черкащанин гратиме в англійській прем’єр-лізі

16 Грудня 2021 22:43

Захисник київського “Динамо” Віталій Миколенко переходить до клубу  англійської прем’єр-ліги “Евертон” (Ліверпуль). Інформацію про трансфер підтвердив наставник “біло-синіх” Мірча Луческу, повідомляє “Сьогодні.Спорт”.

“Він перейшов до Евертона. В Англію. Після Ярмоленка це перший великий трансфер, який провернуло київське Динамо. Миколенко – це молодий гравець, який є прикладом для інших, які приїжджають. Дуже важливо, окрім результату, давати молодим гравцям прогресувати та зростати”, – сказав, зокрема, Мірча Луческу в інтерв’ю Telekom Sport.

Віталій Миколенко перейде з “Динамо” до “Евертона” у січні. Сума угоди – 20 мільйонів фунтів.

“Сума угоди — £20 мільйонів (€23,5 мільйони — прим. ред), виплата платежів розстрочена на три роки. Щоправда, з офіційним оголошенням доведеться почекати до 1 січня, дня відкриття англійського трансферного вікна”, — пише канал Динамо Київ Inside.

Також Миколенко цікавилася “Рома”. Італійці готові були заплатити за захисника від 18 до 20 мільйонів євро.

22-річний Віталій Миколенко родом із Черкас, де народився 29 травня 1999 року.  Навчався у ЗОШ №7. Вихованець черкаського футболу.

У поточному сезоні Миколенко провів за “Динамо” 21 матч у всіх турнірах, де віддав 3 результативні передачі. Transfermarkt оцінює футболіста у €17 мільйонів.