У Черкасах виставляють на продаж дві історичні будівлі

16 Грудня 2021 11:55

Історичну будівлю за адресою Б. Вишневецького, 32а, де раніше розміщувався офіс Народного руху України, міська рада Черкас має намір виставити на продаж у наступному році. Відповідний проект рішення “Про перелік  об’єктів малої приватизації комунальної  власності м. Черкаси, що  підлягають  приватизації у 2022 році” зареєстрований на сайті міськради, інформує ВІККА.

фото з мережі

Будівлю збудовано понад 120 років тому. Вона фігурує на деяких старовинних фотографіях міста. Свого часу на другому поверсі розміщувалися майстерні Спілки художників України. А згодом паспортний стіл.

Механізм продажу об’єкту – викуп. Продаватиметься частина першого і другого поверхів будівлі. У проекті рішення міської ради зазначено, що викуп буде здійснювати ФОП Сегеда Т.Ю. Із початку цього року вона орендує приміщення другого і частини першого поверху за 15 тис. грн у місяць.

Тетяна Сегеда відома тим, що викупила і нині завершує реконструкцію історичного будинку по вулиці Б. Вишневецького, 13 (навпроти скверу Б. Хмельницького).

Фото Сергія Криниці

Крім того, міська влада має намір виставити на продаж історичну будівлю по вулиці Грушевського, 63. Інформація про це розміщена в тому ж таки проекті рішення міської ради.

У проекті рішення зазначено, що механізм продажу – викуп. Зазначений навіть ймовірний покупець – ТОВ “ОНІЯ”, яка займається будівництвом. ТОВ “ОНІЯ” отримала земельну ділянку за адресою Грушевського, 63 рішенням міської ради ще 1 липня 2021 року  під адмінбудівлю з прибудовою.

У цій будівлі свого часу розміщувалася адміністрація РЕУ-5, потім його планували передати під археологічний музей.