Черкаська ТЕЦ має запаси вугілля на 40 днів

17 Грудня 2021 17:09
На складах Черкаської теплоелектроцентралі є запаси вугілля в 20 тисяч тонн, яких має вистачити до 26 січня. Про це Укрінформу повідомив директор Черкаської ТЕЦ Віктор Олексенко.

“Маємо 20 тисяч тонн вугілля марки “Г”. Зараз у роботі перебувають два газові котли й один вугільний. За добу спалюємо 500 тонн вугілля. З такими темпами вугілля вистачить на 40 днів. Найближчим часом очікуємо прибуття додаткових партій вугілля від компанії ДТЕК. Йдеться про 5 тисяч тонн. Тоді запустимо другий вугільний котел й спалюватимемо 1000 тонн за добу”, – повідомив Олексенко.

За словами директора, зараз у Черкасах працюють два газові котли.

“Хоч газ і дорогий, але використовуємо його понад норму. Якоїсь загрози аварійної зупинки Черкаської ТЕЦ немає”, – зауважив він.

60% черкаських квартир опалює приватна Черкаська ТЕЦ. Ще 40% мають тепло від комунальної «Теплокомуненерго».

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що Служба безпеки направила Кабінету Міністрів лист, в якому попередила про критично низький рівень запасів вугілля на ТЕС і ТЕЦ.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив, що на сьогодні проблема із постачанням вугілля на теплові електростанції та теплоелектроцентралі вирішена.