Наступний тиждень буде найхолоднішим із початку зими на Черкащині

17 Грудня 2021 19:08

На календарі середина грудня, а Атлантика продовжує формувати у нашому регіоні теплу, як для цього часу, погоду. Середньодобові температури становлять 1-2° тепла, що відповідає 3-й декаді листопада.

Однак, як інформують у Черкаському обласному гідрометеоцентрі, вже у найближчі дні атмосфера підготувала  неприємний погодний сюрприз, а з нового тижня нарешті розпочнеться справжня морозна зима.

У вихідні висока вологість повітря, опади та вітер додаватимуть відчуття холоду та дискомфорту. Протистояння антициклону із заходу та вже відомого нам циклону «MATTEO» зумовить посилення вітру до небезпечних 15-20 м/с.

У суботу, 18 грудня, прогнозується невеликий дощ та мокрий сніг, у неділю – помірний сніг. На дорогах та тротуарах буде слизько! Температура вночі 3-5° морозу, вдень близько 0°. Тому комунальним службам і підприємствам, які відповідають за зимове утримання доріг, варто готуватися до чищення снігу та обробки доріг і тротуарів протиожеледними реагентами.

Із понеділка, 20 грудня, завдяки вторгненню арктичного повітря, встановиться зимовий режим погоди із середньодобовими температурами 5-9° морозу, що на 3-6° холодніше звичайного на цей час. Тому наступний тиждень буде найхолоднішим з початку нинішньої зими!

А з 21 до 23 грудня нічні температури знижуватимуться до 9-14° морозу, вдень 4-9° морозу.

За попередніми оцінками, у період 26-27 грудня новий Атлантичний циклон із заходу зумовить послаблення морозів на 3-5°.