“Сковородинівський” щорічник “пішов у люди”

20 Грудня 2021 18:00

Як пошанування мандрівного українського філософа Григорія Сковороди, що його 300-річчя з ініціативи ЮНЕСКО відзначатимемо у 2022-ому, в меморіальному музеї Г.Сковороди в Національному заповіднику “Переяслав” було презентовано “Український щорічник” – діловий блокнот для щоденного патріотизму.

У щорічнику – факти з біографії Григорія Савича та 366 думок-афоризмів мислителя й просвітника.

“Ми відійшли від академічної традиції показати суто біографію філософа. В цьому щорічнику ви можете побачити, як інтерпретує сучасність Сковороду”, – розповіла упорядниця “скововодинівського щорічника”, кандидатка філософських наук Віта Бова.

Григорій Сковорода залишається одним із визначних гуманістів 18 ст. зі світовим іменем, упевнений засновник фонду “Рідна країна” Микола Томенко. А свої ідеї він пропагував усім – від селян до владців – у мандрах землями тогочасної Російської імперії. Був Григорій Сковорода і на Черкащині, у селі Коврай нинішньої Золотоніщини мислитель провів із 1753 по 1759 рік, навчаючи сина поміщика Степана Томари Василя.

facebook.com/m.tomenko

Нагадаємо, із 2011 року “Український щорічник” є одним із низки просвітницьких проектів фонду “Рідна країна” і Громадського руху “Рідна країна” поруч із “7 чудес України”, аудіопроектами та видавництвом книг. У такий спосіб автори проектів у популярній формі розповідають про українську історію, культуру і традиції, висвітлюючи й інший, неусталений погляд на всім відомі історичні події.

Більше про це унікальне видання та умови його придбання – на офіційній сторінці “Український щорічник” в соцмережі.