ЧНУ та Поморська академія з Польщі стали партнерами

23 Грудня 2021 19:33

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького та Поморська Академія (Слупськ, Польща) — партнери. Відповідний договір про співпрацю підписали ректори Олександр Черевко і Збігнєв Осадовскі під час онлайнзустрічі, інформують у ЧНУ.

cdu.edu.ua

Проходила вона за участю ректорів та керівників підрозділів обох ЗВО. Це була фінальна зустріч, якій передувала кропітка робота відповідних структурних підрозділів та науковців обох університетів.

Колеги з Польщі зацікавлені в реалізації спільних проєктів у сфері філології, психології, педагогіки, кібербезпеки, медицини, міжнародних відносин та ін.

Досягнуто домовленостей про академічні обміни, наукові та культурні проєкти. Помор’є — це територія густо заселена етнічними українцями, яких у 40-х рр. ХХ ст. тоталітарні режими перемістили з рідних домівок.

Виші обмінялися досвідом роботи за програмою Еразмус, віднайшли спільних партнерів, що полегшить у майбутньому практичну реалізацію наукової складової угоди.

Першим кроком стане стажування в Академії студентів ННІ міжнародних відносин, історії та філософії (літній семестр 2022 р.) та реалізація спільної магістерської програми «Історія. (Public history)» з можливістю отримання подвійного диплома на програмі (вересень 2022 р.). У навчальному плані передбачені лекційні курси професорів обох сторін, посеместрове навчання студентів, літні мовні школи та ще багато цікавого.

Передбачаються також академічні обміни між викладачами, спільні видавничі проєкти на всіх ОП обох навчальних закладів.