На Черкащину йдуть морози до -19º

10 Січня 2022 14:35

Початок січня на Черкащині видався відносно теплим. Температура повітря перевищувала звичні показники і більше відповідала березневій. Найхолодніша ніч з 10º морозу видалася 8 січня, в решту часу міцних морозів не було.

animalhumanesociety.org

Наразі на синоптичну арену виходить антициклон «Berhnard». Залучене в його циркуляцію арктичне повітря поширюється на Черкащину і на нас чекає морозна серія без істотних опадів.

Як розповів начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань, при зниженні температури повітря, яке вже відбувається снігова каша, тала вода будуть підмерзати, тому на дорогах і тротуарах буде слизько. У вівторок, 11 січня, температура вночі 4-9º морозу, вдень 2-7º морозу.

Напередодні Маланки, 12-13 січня, морози посиляться. Температура 12 січня впродовж доби 8-13º морозу. 13 січня вночі 14-19º морозу, вдень 3-8º морозу.

За синоптичними розрахунками, на свято Василя, 14 січня, синоптична ситуація знову зміниться. До керування погоди приступить черговий Північно-Атлантичний циклон зумовлюючи невеликі опади та послаблення морозів. Температура вночі 4-9º морозу, вдень близько 0º. Рвучкий вітер 17-22 м/с, посилюватиме відчуття холоду.

Така некомфортна погода збережеться і в суботу, 15 січня. При таких коливаннях температури значна ймовірність ожеледних явищ.

За даними гідропостів, на водних об’єктах області відсутній суцільний льодостав. Проте чергове похолодання зумовить посилення льодових явищ.