Черкаський інститут пожежної безпеки налагоджує співпрацю з турецькими фахівцями

15 Січня 2022 12:46

У Стамбулі відбулася зустріч заступника начальника з навчальної та наукової роботи Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України доктора технічних наук, професора Олександра Тищенка з Головою пожежної служби Стамбула Ремзі Алабайраком.

Про це повідомляє Генеральне консульство України в Стамбулі.

facebook.com/CGUinIstanbul

Ідея розвивати співробітництво з підготовки фахівців з надзвичайних ситуацій та обміну досвідом виникла після вдало проведених українськими рятувальниками робіт під час пожеж на півдні Туреччини влітку 2021 року.

Науковці та науково-педагогічні працівники Черкаського інституту мають значні сучасні досягнення, наукові розробки та здобутки в сфері протипожежного захисту будівель і споруд, а також з питань цивільного захисту в містах і селах, а також населених пунктах.

Турецька сторона висловила зацікавленість у вивченні досвіду та подальшої співпраці з українськими науковцями з підготовки пожежників-рятувальників.

Олександр Тищенко запросив Голову пожежної служби м.Стамбул відвідати урочисті заходи зі святкування у 2023 році 50-річчя з часу заснування Черкаського інституту.