Сьогодні роковини загибелі Героя-“кіборга” з Черкас

19 Січня 2022 14:00

16 січня – День пам’яті «Кіборгів», тих, хто поклав своє життя захищаючи Донецький аеропорт. 19 січня 2015 року на 40-му році життя там героїчно загинув випусник навчального закладу Олексій Панченко, повідомляють у Черкаському інституті пожежної безпеки ім.Героїв Чорнобиля НУЦЗ України.

Захисника ДАП посмертно нагороджено пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси» І ступеня та присвоєно звання «Почесний громадянин м.Черкаси».Вулиця Ярослава Галана в Черкасах носить ім’я Олексія Панченка.

7 років минуло від тоді, як не стало щирого, доброго, мужнього «Героя-кіборга».На службу Олексій був мобілізований 2 серпня 2014 року до 95-ї аеромобільної бригади 90-го окремого аеромобільного батальйону. Його доля була тісно пов’язана з ЧІПБ. Бувши випускником 1994 року на той час Черкаського пожежно-технічного училища до 1997 року працював у навчальному закладі на посаді інспектора по роботі з особовим складом.

 Олексій Панченко був і залишиться назавжди одним із найкращих випускників ЧІПБ, на його високому патріотизмі тут виховують нинішнє й виховуватимуть наступні покоління курсантів.

Його батько, Анатолій Панченко, – лікар-терапевт медико-санітарної частини інституту, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС. Син Олексія, Сергій також працює в ЧІПБ. Сьогодні в інституті вшанували пам’ять Олексія покладанням квітів до меморіальних дошок Героїв АТО.


На алеї Слави інституту на його честь розміщено меморіальну дошку.