У вихідні погода на Черкащині бере курс на мороз

20 Січня 2022 14:17

Атлантика, «не покладаючи рук», продовжує працювати над виробництвом циклонічних вихорів. Черкащина вже пережила нашестя двох північноатлантичних циклонів, на черзі – третій. Чого чекати від погоди – розповіли в Черкаському обласному центрі з гідрометеоцентру.

Уже найближчої ночі до Черкащини наблизяться атмосферні фронти, які зумовлять сніг, вдень у п’ятницю 21 січня сніг та мокрий сніг, ожеледь та посилення вітру до небезпечних 15-20 м/с. Температура вночі 3-8º морозу, вдень 0-5º морозу. На дорогах і тротуарах буде слизько.

Після проходження холодного атмосферного фронту у суботу 22 січня розпочнеться вторгнення арктичного повітря і погода візьме курс на мороз. «Язик холоду» знизить температурний фон на 3-5°. У неділю прогнозуємо вночі 6-11º морозу, вдень 1-6º морозу.

За попередніми оцінками, до кінця січня на Черкащині утримається класична зимова січнева погода. Температура вночі 9-14° морозу, вдень 4-9° морозу, що зумовить посилення льодових явищ на водних об’єктах та промерзання ґрунту. Опади можливі лише в окремі дні.