У Каневі презентували дослідження про Павла Тичину та Сковородинівський щорічник

27 Січня 2022 22:00

Сьогодні в Канівському музеї Тараса Шевченка відбулася презентація книги українського літературознавця, кандидата філологічних наук, заслуженого працівника культури України Сергія Гальченка “Павло Тичина. За всіх скажу, за всіх переболію…”. Захід приурочили до дня народження поета, який відзначали цими днями.

Сергій Гальченко – відомий шевченкознавець, архівіст, вчений з 50-річним досвідом Як к укладач та автор передмови він уперше публічно представив щойно видану книгу про Павла Тичину, до якої увійшли поезії, унікальні дослідження та щоденникові записи про поета.

Про тріаду Шевченко-Канів-Тичина, про сприйняття шістдесятниками поета цікаво і змістовно говорила Людмила Чорна, завідувачка відділу наукових досліджень заповідника; заглибив у генеалогічні зв’язки родів Тичин із родом Шевченка головний спеціаліст відділу культури Канівської ради Костянтин Андрієнко. Через онлайн-включення молодь та науковців ШНЗ познайомив із кабінетом Тичини в Києві науковий співробітник Дмитро Нестерчук.

Також відбулася зустріч із відомим громадським діячем Миколою Томенком, який презентував присутній публіці “Український щорічник: Григорій Сковорода”, виданий до 300-річчя з дня народження українського філософа.

А також засновник фонду “Рідна країна” передав заповіднику в подарунок шевченківську бібліотечку.

За матеріалами Шевченківського музею в Каневі