Укомплектування Золотоніського батальйону тероборони завершать до 15 лютого

2 Лютого 2022 20:11

У Золотоноші розгорнув діяльність підрозділ територіальної оборони, пише видання “Золотоноша.City”. Загалом у межах Черкащини створено 5 таких підрозділів: у Золотоноші, Черкасах, Черкаському районі, Звенигородці та Умані. Вони є складовими єдиної бригади, що базується у Черкасах.

фото з мережі

Сили територіальної оборони – це легка піхота, яка зможе допомагати основному складу Збройних Сил України в охороні об’єктів критичної інфраструктури та чергувати на блокпостах чи охороняти населення. Сили тероборони не братимуть участі у бойових зіткненнях із супротивником, усі їхні завдання – поза районами ведення бойових дій.

За словами заступника командира Золотоніського батальйону тероборони В’ячеслава Ковтуна, членом цього бойового підрозділу може стати будь-який офіцер запасу віком до 57 років, а також солдати, сержанти. Хоча наразі до вищого командування подане прохання підняти віковий ценз до 62 років.

 

Як вступити до батальйону тероборони:

  • звернутися до найближчого територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишні військкомати) з військово-обліковим документом;
  • пройти співбесіду з інструктором та представником підрозділу територіальної оборони;
  • пройти військово-медичну комісію та зібрати документи (копії паспорта, ідентифікаційного коду, характеристики, довідку про склад сім’ї, довідку про несудимість).

Далі формується особиста справа кандидата у територіальному центрі комплектування і спрямовується командиру підрозділу територіальної оборони. Він ухвалює рішення про укладання контракту з кандидатом на військову службу у Силах тероборони.

− Ми можемо відмовити таким категоріям громадян: раніше засудженим до позбавлення волі за скоєння тяжкого чи особливо тяжкого злочину (крім реабілітованих) або які мають дві та більше судимостей за скоєння умисних злочинів. Також тим, хто не пройшов медичний огляд, − зауважив В’ячеслав Ковтун.

За його твердим переконанням, до 15 лютого Золотоніський батальйон тероборони повністю укомплектують.