На Черкащині замайорів олімпійський прапор на честь відкриття зимової Олімпіади

4 Лютого 2022 13:15

Сьогодні, 4 лютого 2022 року, в Пекіні стартують XXIV зимові Олімпійські ігри. Ця важлива подія чотириріччя об’єднала весь світ. Черкащина також долучилася до святкування. З нагоди старту зимової Олімпіади в обласному центрі підняли олімпійський прапор – як символ підтримки черкащанами українських спортсменів, які представлятимуть країну та боротимуться за медалі на Олімпійських іграх.

Церемонія підняття олімпійського прапора відбулася на площі біля Черкаської міської ради. До цього заходу долучилися представники обласної та міської влади, представники спортивних шкіл міста, тренери та спортсмени, повідомили в обласному відділенні НОК України.

Честь підняти олімпійський прапор на Черкащині надали срібному призеру Олімпійських ігор Олександру Феденку та учасниці двох Олімпіад Дарії Шаріповій.

«Мені дуже приємно долучитися до такої події. Кожна область повинна шанувати спорт і спортсменів, які своїм великим трудом досягають вершин. Маємо підтримувати їх на шляху до перемог. І підняття олімпійського прапора – ще один знак підтримки», – сказала Дарія Шаріпова.

Нагадаємо, 45 спортсменів представлять Україну на цій Олімпіаді в 12 спортивних дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку.