Правоохоронці виявили дітей, які “мінували” черкаські школи

8 Лютого 2022 13:00

Іще п’ятьох фігурантів у кримінальному провадженнізавідомо неправдивих повідомлень про замінування навчальних закладів на Черкащині викрили правоохоронці. “Мінувальниками” виявилися п’ятеро неповнолітніх. Про це повідомляють у прокуратурі Черкаської області.

Через шквал повідомлень про замінування шкіл учні в Черкасах два тижні вчилися дистанційно

Напередодні, як повідомлялося раніше, у ході проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронцями було викрито 4 неповнолітніх порушників.

З’ясувалося, що підлітки 11, 12, 14, 15 років через соціальні мережі розповсюджували анонімні фейкові відомості про загрози знищення і пошкодження будівель навчальних закладів. Наразі вилучено їхні мобільні телефони та гаджети для проведення відповідних досліджень.

Такі незаконні дії правопорушників кваліфікуються за ч. 2 ст. 259 КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Водночас, до неповнолітніх, які не досягли загального віку кримінальної відповідальності, законодавство передбачає застосування примусових заходів виховного характеру, зауважують у прокуратурі.