Черкащина отримає понад півтори тисячі курсів препарату проти ковіду

10 Лютого 2022 18:00

Понад півтори тисячі курсів протиковідного препарату «Молнупіравір» отримають лікувальні заклади області вже наступного четверга, 17 лютого. Про це у ході брифінгу в ОДА розповіла заступниця очільника області Лариса Кошова.

Фото drecun/Depositphotos

“Молнупіравір” у формі пігулок — новий для України підхід у боротьбі з COVID-19. Ліки не потребують особливих умов зберігання. Загалом МОЗ уже розподілило на регіони 60 тис. курсів. Незабаром в Україну надійде ще 240 тис. курсів препарату, 75 тис. із яких — вже до кінця цього тижня.

“Ці ліки отримають ті заклади охорони здоров’я Черкащини, які визначені для лікування хворих на коронавірусну інфекцію”, – відзначила посадовиця.

Загалом, за її словами, нині в області утримується негативна динаміка щодо збільшення кількості нових випадків захворювання на ковід. Минулого тижняв області фіксували понад 141 тисячу нових випадків. Цього тижня – приріст у 7 тисяч – тобто 148 тисяч.

Утім наразі більшість хворих лікуються амбулаторно. Із понад 13,5 тисяч недужих на стаціонарі перебувають 739 жителів області.