“Оберіг” для Черкас намалював відомий український художник

17 Лютого 2022 18:14

Нікіта Титов, художник із Харкова, чиї роботи “підривають” патріотичний сегмент фейсбуку, презентував логотип-оберіг для Черкас. Бачимо меч у червоно-чорних кольорах зі стилізованим зображенням у руків’ї архітектурної візитівки Черкас – “Блакитного палацу” на Хрещатику. Хтось може розгледіти у зображення руків’я меча і знаменитий черкаський “літак”.


Нікіта Тітов відомий тим, що створив серію мотивуючих плакатів, які пропагують тотальне залучення українців до захисту держави від іноземного вторгнення.

На численні прохання черкащан, такий логотип-“оберіг” віднині є і в Черкас – символічно, що художник презентував його саме 16 лютого, у всеукраїнський День єднання, повідомляють у Черкаській міській раді.

ДОВІДКА

Багато мотивуючих патріотичних малюнків Нікіти Тітова вже з’явилися на бордах десятків українських міст. Найпопулярніший з плакатів Тітова, на якому – зображення акумуляторної батареї з повною зарядкою, кожна поділка якої – стиснутий кулак, що демонструє повну готовність українського  суспільства до відбиття ворожої агресії. Одним з найпопулярніших трафаретів для одягу став інший малюнок харків’янина – контурне зображення озброєної України (включно з Кримом та іншими тимчасово окупованими територіями).

Нікіта Тітов – митець, який відомий вже й за межами України. Оформлена цим художником пам’ятна монета України “Передова” (із зображенням українського військового й медика) напередодні Нового, 2022 року здобула перемогу у престижному міжнародному конкурсі “Монета року” – у номінації “Найбільш надихаюча монета”. Всесвітній конкурс “Монета року” щорічно проводить авторитетне нумізматичне видання World Coin News за підтримки The Journal of East Asian Numismatics. Суддівська колегія з понад 100 експертів у галузі нумізматики з усього світу визначала переможців серед близько 400 монет. Свої монети для участі в конкурсі подали понад 50 країн світу.