На Черкащині знову рятували рибалок, які дрейфували на крижині

20 Лютого 2022 20:00

Сьогодні на Дніпрі біля села Жовнине на Чорнобаївщині восьмеро осіб займались риболовлею. Лід тріснув – і люди залишилися на відколотій крижині. Самостійно дістатися берегу рибалки не змогли.

Людей врятували поліцейські, працівники ДСНС та рибалки-промисловики.

Надавали допомогу інші рибалки, рятувальники та поліцейські. Вони човнами доправили врятованих чоловіків на берегову лінію. Наразі життю та здоров’ю рибалок нічого не загрожує, повідомляють у ГУ Нацполіції в Черкаській області.

Поліція вкотре нагадуєм,що виходити на лід можна тільки за умови, коли його товщина становить щонайменше 7 см. Рибалити дозволяється, якщо цей показник сягне 10-12 см. Не можна бити багато лунок.

Рибалки повинні мати при собі мотузку, аби витягти потерпілого, та ніж чи інший предмет, яким би можна було зачепитися за лід, щоб врятуватися, в разі, коли поруч немає нікого. До того ж ідучи на лід, варто повідомити близьких про своє місце знаходження.

Нагадаємо, 12 лютого в Золотоніському районі, неподалік села Москаленки, в акваторії Дніпра відкололася крижина, на якій перебувало орієнтовно від 50 до 200 рибалок.