Ситуація щодо російського вторгнення на Черкащині

27 Лютого 2022 13:51

Упродовж трьох діб Головним управлінням Національної поліції в Черкаській області зареєстровано 9 кримінальних правопорушень.

Докладніше:

24 лютого представники підрозділів збройних сил та інших силових відомств Російської Федерації, здійснили збройні напади на військові об’єкти розташовані в Черкаському та Уманському районах. В результаті нападу порушено територіальну цілісність України та завдано не значні руйнування будівлі.
24 лютого представники підрозділів збройних сил та інших силових відомств Російської Федерації, здійснили збройні напади на території Уманського району щодо цивільних об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури.
24 лютого на спеціальну лінію «102» надійшло повідомлення про те, що після вибуху ймовірно артилерійського снаряду у місті Умань, чоловік отримав вогнепальне поранення.
24 лютого на спеціальну лінію «102» надійшло повідомлення про те, що в житловий багатоповерховий будинок у місті Умань влучив ймовірно артилерійський снаряд. Внаслідок події житловий будинок частково пошкоджено, травмованих не має.
24 лютого до чергової частини Уманського районного управління поліції надійшло повідомлення про те, що після вибуху ймовірно артилерійського снаряду у місті Умань загинув чоловік, ще одна особа травмована.
24 лютого на спеціальну лінію «102» надійшло повідомлення про те, що в місті Умань внаслідок влучення ймовірно артилерійського снаряду частково пошкоджено автомобіль та фасад будинку. Внаслідок події травмованих не має.
24 лютого до чергової частини Уманського районного управління поліції надійшло повідомлення про те, що представники підрозділів збройних сил та інших силових відомств Російської Федерації, здійснили збройні напади на військовий об’єкт розташований в Уманському районі. В наслідок обстрілу є загиблі українські військовослужбовці та цивільні особи.
24 та 25 лютого до чергової частини Уманського районного управління поліції надійшли ряд повідомлень про виявлення на території селищ та міст району боєприпаси, снаряди та осколки від них.

25 лютого до чергової частини Уманського районного управління поліції надійшло повідомлення про те, що на автодорозі Стрій-Тернопіль-Кропивницький-Знамянка, поблизу села Розсішки виявлено тіло чоловіка, який загинув ймовірно від уламків бойового снаряду після вибуху.

За вказаними фактами відкрито ряд кримінальних проваджень за статтями 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України та статтями 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.