Уже 5 авто вилучили у п’яних водіїв на Черкащині на потреби тероборони

8 Березня 2022 13:54

П’ять автомобілів вилучили у нетверезевих водіївна потреби територіальної оборони. Два з них використовують для перевезення військових, повідомив Суспільному начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

Як пояснив Ігор Табурець, під час воєнного стану вилучати можуть не лише авто:

“Найголовніше, що ми маємо розуміти – відповідно до прийнятих рішень вищим державним керівництвом під час воєнного стану розроблені механізми реагування на порушення. До таких порушень належить і водіння у нетверезому стані, яке є елементом дестабілізації. Тому на додаток до прийнятих вищим керівництвом держави рішень, мною теж було видане бойове розпорядження щодо реакції на ці негативні елементи: це заборона продажу алкоголю, вилучення авто за водіння в нетверезому стані. Також вилучати можуть не лише автомобілі — це може бути майно відповідних організацій”, – пояснив Табурець.

Голова ОВА розповів, як відбувається процес вилучення техніки:

“Є директива верховного головнокомандувача, яка дозволяє здійснювати вилучення техніки. Далі комісія при штабі оборони розглядає зазначену ситуацію, приймається акт про вилучення, який набирає чинності одразу після прийняття. І на підставі цього акту правоохоронні органи вилучають техніку. Під час воєнного стану проходить процес вилучення не тільки мобілізаційного ресурсу, а й взагалі техніки, яка потрібна для оборони. Тому, коли трапляються випадки нетверезих водіїв, гадаю, що сумніву ні в кого немає щодо нашої реакції”.