Як ліквідувати церкву путіна-кирила в Україні правовим шляхом

9 Березня 2022 19:21

Як відомо, очільник Російської православної церкви КІріл днями освятив війну Путінської Росії проти України.

Вчора ж один із ревних керівників Української православної церкви Московського патріархату, намісник Києво-Печерської лаври Павло офіційно підтримав Кіріла та відмовився від ідеї розриву з РПЦ Путіна-Кіріла.

Більш за те, місцевих священників, які вимагали офіційно розірвати з РПЦ – Церквою ВЙНИ. засудили обласні релігійні ради УПЦ МП.

З огляду на це та беручи до уваги чинний Закон про забезпечення відповідальності осіб, які здійснюють КОЛОБОРАЦІЙНУ діяльність, що в свою чергу передбачає правові підстави для ліквідації релігійних організацій пропоную:
– органам місцевого самоврядування ОФІЦІЙНО попередити місцеві релігійні громади Московського патріархату та дати їм 7-ДЕННИЙ термін для РОЗРИВУ з РПЦ та відповідно ПЕРЕРЕЄСТАЦІЮ;
– в разі невиконання такого рішення місцевій владі застосовувати норми Закону про ліквідацію таких релігійних організацій за колобораційну діяльність.

П.С. Впевнений, що процес ЗНИЗУ має більше перспектив, аніж чергове очікування від очільників УПЦ МП патріотичної антипутінсько-кіріловської позиції.