Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО-2022 має зібратися в Чернігові, а не в Казані

11 Березня 2022 14:00

Музеї, бібліотеки, школи на всіх території України потрапляють під обстріли російських ВАРВАРІВ! Найбільше потерпає історична частина Чернігова, об‘єкти якої вже знаходяться в ПОПЕРЕДНЬОМУ СПИСКУ всесвітньої світової культурної спадщини ЮНЕСКО.

Сьогодні стадіон ім. Юрія Гагаріна в Чернігові російські окупанти обстріляли вже втретє… Фото з фейсбуку ФК “Десна”

Саме тому Міністерство культури, ІКОМОС України та Польщі вже звернулися до ЮНЕСКО з вимогою виключити Росію з цієї організації. Нагадаю, що саме ЮНЕСКО повинна опікуватися ЗАХИСТОМ та ЗБЕРЕЖЕННЯМ історико-культурної та архітектурної спадщини країн-учасниць.

Цинізм ситуації ще й в тому, що прийдешня 45 сесія Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО запланована на 2022 рік і повинна відбутися в Росії (м. Казань).

Отож звертаюся до наших діячів культури, журналістів, всіх активних людей, які працюють або тимчасово перебувають поза межами України включитися до нашої кампанії за ВИКЛЮЧЕННЯ Росії з ЮНЕСКО та відміни проведення 45-сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Росії. Особливе прохання до українців Франції та їх друзів – почати інформувати і пікетувати штаб-квартиру ЮНЕСКО, яка знаходиться в Парижі!

Водночас, пропоную Президенту та Уряду України офіційно запропонувати ЮНЕСКО провести 45 сесію Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в ЧЕРНІГОВІ.

П.С.. Як відомо в Чернігові від бомбардувань та обстрілів російських ВАРВАРІВ зруйновано Музей українських старожитностей імені В.Тарновського, історичну будівлю Обласного молодіжного театру, стадіон «Десни»…