Коли після “сміттєвої люстрації” депутати зберуться на наступну сесію облради?

3 Жовтня 2014 12:20
novadoba.com.ua

novadoba.com.ua

На думку колишнього голови Черкаської обласної ради Володимира Греся, наступного разу облрада збереться хіба що після парламентських виборів. Про це він повідомив у коментарі виданню “Вечірні Черкаси”.

“Боюся, що “сміттєві події” злякають депутатів, які найбільше вилизували Сергію Борисовичу. Імовірно, вони побояться прийти на наступне пленарне засідання, тож сподіватися, що сесія збереться до парламентських виборів не варто, — аналізує Володимир Анатолійович. — Думаю, що після виборів пристрасті вляжуться. Необхідно буде приймати поправки до бюджету, розподіляти державні субвенції, а наприкінці грудня приймати бюджет області на 2015 рік, тоді депутати й зійдуться до сесійної зали”.

Гресь роз’яснює – за сьогоднішніх обставин не можливо створити більшість в обласній раді без колишніх регіоналів. Саме тому у раді й немає більшості, бо голова облради Валентина Коваленко та голова ОДА Юрій Ткаченко не хочуть, аби їх асоціювали з такими депутатами.

Не прогнозує колишній голова облради імпічмента Коваленко. Хоча додає — “ніколи не кажи ніколи”. Володимир Гресь пережив подібну ситуацію 2010 року, коли вже призначений регіоналівський губернатор Тулуб намагався набрати достатньо голосів і скинути Греся. Та тоді депутатський корпус на це не пішов.