Опалення в Черкасах увімкнуть, якщо протягом трьох діб температура буде +8

16 Жовтня 2014 08:24
transkarpatia.net

transkarpatia.net

Уже тиждень черкаські лікарні та пологові будинки – з теплом. Наступними будуть підключені до опалення дитсадки та школи, а також решта міста.

“Проте це стане доцільним, коли середньодобова температура повітря знизиться до 8 градусів за Цельсієм та протримається, не перевищуючи цей показник, протягом трьох діб поспіль. Це нормативний показник.  У найближчий тиждень, за прогнозами Гідрометцентру, істотного похолодання не очікується, тому поки загальний початок опалювального сезону дещо відтерміновується”, – говорить директор департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Андрій Наумчук.

За його словами, традиційно першими отримують тепло медичні установи міста, оскільки, згідно з нормативами, температура у лікарнях та особливо у пологових будинках міста має бути вищою від нормативної в оселях (не нижче 26 градусів за Цельсієм).

“Враховуючи відповідне звернення департаменту охорони здоров’я та медичних послуг, виконком Черкаської міської ради прийняв рішення про початок опалювального сезону у лікарнях та пологових будинках міста з 7 жовтня. Тоді як поки від департаменту освіти та гуманітарної політики до Черкаської міської ради не надходило звернення щодо необхідності підключення до тепла черкаські школи та дитсадки. За потреби ми зможемо без зволікань подати опалення в освітні заклади міста, – зауважив Наумчук. – На відміну від минулих років, цьогоріч початок опалювального сезону в місті потрібно погоджувати з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і Міністерством енергетики та вугільної промисловості. Це може дещо затягувати процес, але, я впевнений, що за потреби ми зможемо оперативно подати тепло в оселі черкасців”.