Круті українці. 5 підсумків революції

17 Жовтня 2014 10:00
kiev.vgorode.ua

kiev.vgorode.ua

Через місяць Революція Гідності відзначить свою першу річницю. Час підбивати підсумки, коригувати помилки і вибирати нові цілі. Революція зробила більше, ніж могла. Україна знову стала справжньою державою. Що ми зробили і чому ми маємо повне право пишатися своєю країною?

1. Україна раз і назавжди розірвала зв’язок з радянським минулим і встала на рейки інтеграції в Європейський Союз і НАТО. Народну хвилю стримували впродовж десятків років. Але цивілізаційний вибір зроблено. Падають пам’ятники диктаторам, зникають вулиці вбивцям, руйнуються міфи про народних героїв. Україна повторює шлях Польщі та інших країн соцтабору. Ми вирвалися з полону і готові визнати: так, те, чого вороги боялися – правда; так, всі разом і кожен окремо, ми – українці. Ми – бандерівці. Ми – укропи. Бійтеся. І живіть в страху. Це ваш вибір. Наш вибір – бути собою.

2. Україна раз і назавжди розірвала зв’язок з російським минулим і повернулася на рейки державності з корінням в Київській Русі. Ми повернули собі – себе. Саме ми – справжні спадкоємці святого київського престолу. І ми більше не подаруємо своєї східній провінції історію нашої держави. Незважаючи на війну з Росією, наша країна знаходить у собі сили повертати собі статус регіонального лідера. Крок за кроком ми збираємо навколо себе союзників. І вже зробили на цьому шляху важливий крок. А ще й року не минуло. Все тільки починається.

3. Україна відроджує армію. На наших очах українське військо знаходить свою силу,  міць і навіть власні легенди. Кожного дня герої на передовій російсько-української війни дають нам нові імена для золотого пантеону. З цими іменами армія знайде не тільки силу, але і справжній запорізький дух. Ми володіли однією з найбільш грізних армій Європи. І тепер ми почали повертати собі велич. Вороги нарекли наших воїнів “кіборги”? Скажімо їм спасибі. Цю легенду викувало українська мужність у донецькому пеклі. І ця легенда стане символом нашої армії.

4. Світ об’єднався навколо України. Для всіх цивілізованих країн земної кулі ми стали символом свободи і людяності. Наша боротьба стала прикладом для інших народів. Ми довели: тирана можна повалити. Ми перемогли. Не сумнівайтеся: слідом за Гонконгом буде Москва. Диктаторські режими будуть слабшати і вмирати. І це – наша заслуга. Українці опинилися в авангарді війни за демократію проти тиранії. На передовій війни розуму проти невігластва. І наша перемога надихне мільйони, згуртує світ, змусивши забути колишні чвари. Адже ворог тепер один на всіх.

5. Українці відродили громадянське суспільство. Народ на чолі своєї держави. Ми і є країна. І з кожним місяцем додаємо твердості в голосі. І твердості у вчинках. Не всі чиновники усвідомили переміну. Але вони зрозуміють: по-старому не можна. Якщо цей народ готовий померти за свободу – який чиновник його зупинить, якщо не зміг тиран? Українець бере країну в руки.

Ці п’ять пунктів – наше надбання. Подвиг країни. І продовжувати цей список можна нескінченно. Звичайно, якби метою було написати про проблеми, то їх виявилося би не менше. Але проблеми – лише старі болячки держави, яких революція не вирішила. Описати їх можна коротко: корупція і кумівство. Дві ці проблеми відтинають нас від досягнення мрії. І в наших силах домогтися успіху. Головне – пам’ятайте, скільки всього ми вже пройшли, скільки перемог за спиною. І нехай власний подвиг надихає на нові досягнення. Все буде добре. Слава Україні, круті українці.

Петро Шуклінов

Джерело: blog.liga.net