У Черкаську міськраду йдуть кланами і… клонами

3 Травня 2014 09:00

1395232689-ef0a27931ea266b7fc58262a6083311dЗавершився процес реєстрації кандидатів на посаду міського  голови Черкас та партій, які боротимуться за депутатські місця в міській раді.

Нині маємо 12 зареєстрованих претендентів у мери, а в міську раду йде 21 партія.

Так, за посаду міського голови обласного центру боротимуться Анатолій Бондаренко, Анатолій Волошин, Андрій Куча, Віктор Драгунов, Володимир Матюша, Лариса Слесаренко, Микола Булатецький, Микола, Кудрявцев, Олександр Рибченко, Олександр Сіренко, Сергій Гончар, Сергій Одарич.

Зауважимо, що серед претендентів на  крісло мера є “двійник” колишнього міського голови Анатолія Волошина. От тільки побатькові екс-мера – Борисович, а кандидата – Іванович. Експерти вважають, що така плутанина призведе до  дезорієнтації виборців, які можуть подумати, що балотується саме колишній міський голова. Також серед списку партій, які йдуть на вибори, є дві схожі за назвою політичні сили: “Солідарність” та “Громадянська солідарність”.

Цікаво, що “клони” у списках кандидатів у владу є не тільки серед претендентів у міські голови. А й серед мажоритарників до міської ради. Так, на окрузі № 2, що в мікрорайоні Луначарський, зареєструвалося уже двоє кандидатів з однаковим прізвищем Зоря – один Руслан, інший Олександр. Кандидат Руслан вважає це ворожими підступами, аби заплутати виборця, бо впевнений, що кандидат Олександр зареєструвався спеціально  для відтягування голосів.

Ще одна специфіка виборів – родичі. У раду йдуть цілими сім’ями. Ось, наприклад, компанію нинішньому депутата Олексію Арсенюку, який у 2010 році пройшов за списками Партії регіонів, у виборчій боротьбі складають два сини – Ігор і Олег. Батько сімейства балотуватиметься по округу № 5 (район вулиць Р. Люксембург, Громова, Пастерівська та проспекту Хіміків), старшенький Ігор піде по округу №9 (район вул. Гайдара, Тараскова), а Олег випробовуватиме сили на окрузі № 26 (район “Д”).

Також в мажоритарних округах балотуються батько і син Абраменки. Їх висунула Партія екології та соціального захисту. Батько Володимир Абраменко, у минулому начальник відділу екології та раціонального природокористування міськвиконкому, випробовуватиме щастя на окрузі № 8 (вул. Сумгаїтська, 30 років Перемоги). Син Ігор ітиме по 18 округу (район “Дружби народів”).

Матеріал підготовлено за інформацією  ГМ ОПОРА та ВІККА-новини.