У справі Руслана Олійника суд узяв перерву до 12 грудня

10 Грудня 2014 14:40
facebook.com

Перед початком засідання активісти палили шини. Фото з facebook.com

Сьогодні в Черкаському окружному адміністративному суді розглядали справу за позовом сина одіозного нардепа, екс-прокурора Черкаського района Руслана Олійника до прокуратури Черкаської області, Генеральної прокуратури України та екс-прокурора Черкаської області Миколенка про поновлення на посаді. Олійник не з’явився, надіслав до суду представницю.
Колегія суддів – головуюча Трофімова Л.В., Гаврилюк В.О., Тимошенко В.П.

“Сьогодні було зачитано зміст позову та заслухана аргументація представниці Олійника, яка в основному наполягала на тому, що звільнення було політичним, адже було зроблено на вимогу осередку Черкаської самооборони, дискримінаційним, не було пов”язано з результатами роботи прокурора, його не було ознайомлено з результатами перевірки і не були відібрані пояснення, більш того, звільнення відбулося в час знаходження прокурора на лікарняному, – повідомила у фейсбуці активістка Тетяна Кавальчук. –
В засіданні було оголошено перерву до 12 грудня 9.00 для надання можливості представникам відповідачів підготувати заперечення та для витребування у прокуратури додаткових документів”.

Руслан Олійник у своєму позові вимагає визнати незаконними рішення колегії прокуратури Черкаської області від 22.05.2014 р., визнати незаконним та скасувати наказ Генеральної прокуратури України від 30.08.2014 р., поновити його на посаді прокурора Черкаського району з 30.08.2014 р., стягнути з прокуратури Черкаської області заробітну плату за час вимушеного прогулу (12688 грн. з копійками), відшкодувати йому моральну шкоду в розмірі 10 тис. грн. (5 тис. – з прокуратури Черкаської області, 5 тис. – з Генеральної прокуратури).