Мандрівне світло з Віфлеєму їде до Черкас

29 Грудня 2014 09:00
uk.wikipedia.org

uk.wikipedia.org

У неділю 4 січня 2015 року на Театральній площі в Черкасах місцеві пластуни переберуть «Віфлеємську естафету», аби розповсюдити символічний вогник добра та миру між черкаською громадою.

Мандрівне світло з Віфлиєму не омине Україну, напередодні Різдва символічне полум’я досягне Черкас. Учасники молодіжної організації «Пласт» передаватимуть вогонь церквам, також його тепло відчують діти-сироти, хворі у лікарнях, мешканці будинків для пристарілих, громади міста і районів області.

Акція «Вифлеємський вогонь миру» була заснована у 1998 році Австрійською телерадіокомпанією ORF. Згідно традиції, після урочистостей у Відні естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло, мир, злагоду та сподівання, яке шириться із заходу на схід, долаючи сотні кілометрів і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

В Україні  про Вифлеємський Вогонь  піклуються члени Пласту – Національної скаутської організації України. Цього року пластуни вшістнадцяте перебрали Вифлеємський Вогонь Миру від польських скаутів і розповсюджують його серед української громади.