РНБО повинне заборонити трансляцію “кремлівського ТБ” у кабельних мережах та через супутник

4 Лютого 2015 12:30

i150_ArticleImage_91079-266x200Народний депутат Микола Томенко звернувся до РНБО та правоохоронних органів зупинити риторику про необхідність активної боротьби з путінською пропагандою і нарешті взятися до роботи реальними справами, щоб побороти путінську інформаційну машину.

Микола Томенко нагадав, що сьогодні згідно з рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, тимчасово призупинена трансляція 15 російських телеканалів, однак це рішення не виконується в значній мірі в кабельних мережах і стовідсотково на супутникових.

Томенко поінформував, що сьогодні в багатьох готелях, ресторанах та інших громадських закладах транслюються всі так звані путінські пропагандистські канали, починаючи з «Росія-24».

«Але найсумніше те, що російський провайдер платного цифрового супутникового телебачення так зване НТВ-ПЛЮС не лише активно поширений на всій території України, а й є ще засобом заробляння Росії на громадянах України. Канали цього провайдера не просто легально подаються, а гроші за їхній перегляд перераховуються на російські рахунки. До того ж, через цю мережу НТВ-ПЛЮС так само транслюються відповідні російські телеканали на значній території України»,  – застеріг народний депутат.

Тому М.Томенко вимагає від РНБО та правоохоронних органів зробити все, щоб виконати рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення і заборонити трансляцію російських каналів в кабельних мережах та через супутники.