Ситуація на сході України станом на 12 лютого

12 Лютого 2015 15:00

Ситуація на сході країни станом на 12:00 12 лютого 2015 р. за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. 

Обстріли

В районі Дебальцевського плацдарму ситуація продовжує залишатися вкрай складною. Формування російсько-терористичних військ, що раніше вийшло в район н. п. Логвинове, незважаючи на втрати, продовжує утримувати позиції. У районі н. п. Новогрігоровка і Чорнухине тривають запеклі бої між українськими військами, що обороняються і формуваннями російсько-терористичних військ, які намагаються прорватися до Дебальцевого зі сходу.

Дії українських військових

Українська артилерія продовжує завдавати масованих вогневих ударів по позиціях противника в районі Логвинового. Бойовики, що залишились в районі Логвинового, постійно запитують допомогу за коштами радіозв’язку.

У районі н. п. Саханка-Ленінське йдуть бої між наступаючими підрозділами українських військ із формуваннями російських найманців, що намагаються утримати свої позиції. Суротивник продовжує перекидати в район на північ від Октября дрібні групи терористів і найманців з району Тельманового.

Ситуація на позиціях бойовиків

На північ від Вуглегірська противник зосереджує залишки Горлівської «бронегрупи», яка раніше штурмувала Вуглегірськ. У складі даної бронегрупи залишилося лише 5 танків, проте її командування очікує поповнення бронетехнікою зі складу Макіївської БТГ, яка на сьогоднішній день виконує функцію тактичного резерву для формувань, що оперують на північний схід від Єнакієвого.

В район станції Байрак (околиця Горлівки) противник перекинув 2 одиниці РСЗО БМ-21 «Град» і колону напівпричепів вантажних автомобілів. Супровід колони – російські військовослужбовці, половина з них в польовій формі ЗС РФ, половина – в українській формі нового зразка з нашивками «Укроп» і українськими «прапорцями».

В районі н. п. Кримське і Трьохізбенка противник почав перегрупування сил. Відзначається переміщення уздовж лінії фронту декількох дрібних тактичних груп.

В Донецьку (Куйбишевський і Київський райони міста) продовжує фіксуватися концентрація формувань бойовиків. Між н. п. Піски і Красногрівка у противника з’явилася нова мінометна батарея.

fd1753ece3c33e7097e429dee0cbc011