У Дніпро під Черкасами випустили 5 тонн мальків коропа

23 Квітня 2015 15:00
oda.ck.ua

oda.ck.ua

Днями у Дніпро в районі с. Сокирне під Черкасами випустили майже 5 тонн мальків коропа. Таких траншів буде ще чотири. Цьогорічне зарибнення особливе. Його вперше проводять коштом підприємств, що забруднюють Дніпро.

Мальків до Черкас привезли з Іркліївського риборозплідника. Тонна коштує 36 тисяч гривень. Раніше зарибнення проводили переважно коштом підприємців, які займаються рибним промислом.

“Цьогоріч ми також звернулися до підприємств-забруднювачів водосховища, – розповідає голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Я вдячний їм, що відгукнулися. Це – приклад решті. Дуже добре було б, аби така акція стала традиційною та поширилася на райони”.

Сьогоднішню акцію профінансували такі підприємства, як “Черкаське хімволокно”, “Златодар”, “Миронівський хлібопродукт”, “Перемога Нова”, “Металінвест”, а також ПП Василевський. Найбільше коштів дало перше товариство.

Короп, кажуть фахівці, надзвичайно корисний для водойм. Він допомагає їх очищувати. До того ж ця риба промислова. Поки мальки не розійдуться по акваторії Дніпра – місце зарибнення пильнуватимуть.

“Уже організована охорона, – зауважує заступник начальника Державної екологічної інспекції в Черкаській області Сергій Поліщук. – У цьому місці принаймні три дні буде заборонений рух човнів. До охорони ми залучаємо також громадських активістів. Окрім того, зараз в області триває операція “Нерест”.