Всеукраїнська премія ім.Симоненка “коштуватиме” 15 тисяч гривень

15 Травня 2014 15:40
poltava.pl.ua

poltava.pl.ua

Грошовий еквівалент щорічної Всеукраїнської премії ім. Василя Симоненка встановили сьогодні депутати Черкаської обласної ради. Він дорівнюватиме 15 тисячам гривень.

“На президії обласної ради спочатку пропонувалася сума в 7,5 тисяч гривень. Але дійшли висновку, що 15 тисяч раз на рік бюджет “потягне”, – повідомив заступник начальника управління культури ОДА Микола Суховий. – Премія присуджуватиметься в січні у двох номінаціях – молодим авторам і вже зрілим письменникам і поетам за їх внесок у літературу”.

За словами голови облради Валентини Коваленко, те, що тепер буде одна спільна премія  – гарна звістка. Особливо в контексті відзначення в наступному році 80-річчя Василя Симоненка.

“Ми матимемо можливість відзначати авторитетних митців слова з усієї України, – сказала Коваленко. – Позаминулого року було грубе втручання з боку тодішньої обласної влади у склад комісії премії, було виключено окремих членів комісії –  лауреатів премії ім. Тараса Шевченка та Василя Симоненка. За ініціативи Спілки письменників України та Національної спілки письменників України створили Всеукраїнську премію ім. Василя Симоненка. Ім’я Симоненка, як і ім’я Шевченка нас єднає,  ми маємо об’єднуватися”.