У Золотоноші 12 людей отруїлися на пікніку

18 Травня 2015 16:19
telegraf.com.ua

telegraf.com.ua

У 10 із 12 хворих із Золотоноші, яким стало зле після святкування дня народження на природі, встановлено діагноз: сальмонельоз, інформує ГУ Держсанепідслужби у Черкаській області.

За результатами бактеріологічних досліджень аналогічний збудник захворювання, викликаний бактеріями роду Salmonella enteritidis, виділений у вжитих в їжу продуктах та стравах (ковбаса копчена, салат із синьої капусти з майонезом, каша пшоняна, салат з печінки з майонезом, майонез домашнього приготування).

Усі хворі проліковані та виписані зі стаціонару. Завершено медичний нагляд за контактними особами, що були присутні на святкуванні.

В результаті комплексного санітарно-епідеміологічного розслідування встановлено, що причиною спалаху послужило вживання недоброякісних харчових продуктів та готових страв  внаслідок порушення гігієнічних вимог щодо їх приготування, транспортування та зберігання.

Фахівцями держсанепідслужби проведено комплекс необхідних санітарно-протиепідемічних заходів, в осередках захворювань – заключні дезінфекційні заходи.