Студенти ЧДТУ не хочуть об’єднуватися з ЧНУ

25 Травня 2015 15:57

DSC04587_новый размерСьогодні на акцію протесту під стіни Черкаської ОДА вийшли студенти Черкаського державного технологічного університету. Вони протестували проти об’єднання двох вишів – ЧДТУ і Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького.

Минулого тижня з такими ж вимогами під Міносвіти в Києві мітингували викладачі ЧДТУ. Вони вимагали офіційної позиції щодо злиття двох черкаських університетів.

Зі студентами зустрівся голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Спершу із членами студентської ради, далі – з рештою мітингувальників. Ткаченко спростував чутки, що він нібито ініціює злиття двох ВИШів: “Я не звертався до Міносвіти з такою пропозицією. Так, реформувати систему закладів освіти треба. І не лише на Черкащині, а й по всій Україні. Однак цей процес неможливий без обговорення та ретельного вивчення цього питання у тому числі без урахування думки трудових колективів та студентів. Місяць тому я зустрічався з ректором ЧДТУ. Тамара Качала ще тоді запитувала мою думку щодо об’єднання двох наших закладів. Моя позиція і тоді, і зараз не змінна”.

Нагадаємо, в Міністерстві освіти й науки України вже спростовували інформацію, оприлюднену у відкритому листі трудового колективу ЧДТУ. Там ішлося, що голова Черкаської ОДА нібито ініціює ліквідацію Черкаського державного технологічного університету шляхом приєднання до Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького.