У День Європи об’єднали три свята в одне (фото)

18 Травня 2014 15:26

Долучитися до таїнства гончарної майстерності, спробувати сплести собі капелюха, прогулятися центром міста у вишитій сорочці, скуштувати смаколиків від майбутніх рестораторів, взяти участь у численних квестах та, водночас, ознайомитися з європейськими цінностями – так насичено, яскраво і колоритно у Черкасах відкривали туристичний сезон-2014 та відзначали День Європи та День сім’ї.

DSC01591_новый размерDSC01601_новый размер

Цікавинки заходу – флеш-моб до Дня Європи, коли на символічному синьому прапорі ЄС черкащани повикладали замість зірок українські вінки та загальноміський квест “За європейські цінності”, де переможцями стали команди  школи №6, №32 та вихованці гімназії №31.

DSC01622_новый размерDSC01635_новый размерDSC01614_новый размер

“Після Майдану День Європи для більшості людей перестав бути звичайною назвою. Це свято стало більш усвідомленим, – зауважила  начальник відділу розвитку туризму та іміджевої діяльності Департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків ОДА Анастасія Скрипченко. – До святкування активно долучилася й молодь, яка показала, що дійсно зараз важко жити в нашій країні, але ми повинні якимось чином говорити те, що підтримуємо європейську інтеграцію, показали, що ми повинні боротися за свою країну, оскільки нам тут жити”.