Черкаський губернатор звільнятиме половину чиновників ОДА

12 Серпня 2015 20:54
фото з фейсбуку Юрія Ткаченка

фото з фейсбуку Юрія Ткаченка

Про чотири новини для черкащан із сьогоднішнього кабмінівського дня поінформував через свій фейсбук голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко:

“1. Достукався нарешті до уряду. Запропонував скоротити штат ОДА на 50%, залишивши при цьому фонд зп. Для мотивації працівників. Зараз у нас спеціаліст у середньому отримує 2300 грн. Ключове – в середньому, бо є й куди нижчі зп. Чи мотивовані в такому випадку працівники? Відповідь очевидна. Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк мене підтримав. Тепер міжвідомча комісія за два тижні розробить типову структуру для всіх ОДА.

2. Область отримає додаткові кошти на дорожні ремонти. Суму наразі уточнюємо. Ямковістю в нас нині вражено 205 тис. кв. м доріг. Це за підрахунками Служби автомобільних доріг. Натепер поремонтовано менше третини. Для першочергового ремонту вже визначили кілька доріг. Зокрема, М-12 (Е-50) Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка (через Вінницю); Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань; Н-01 Київ – Знам’янка та Н-08 Бориспіль – Дніпропетровськ – Запоріжжя.

3. Ситуацію на “Азоті” вивчатимуть урядовці. За тиждень міністерська комісія має з’ясувати, чи можливо поновити виробництво на заводах у Черкасах і Рівному. За інформацією Мінагрополітики, нині на потреби аграріїв бракуватиме близько 300 тис. тонн добрив. Навіть якщо повноцінно запрацює Одеський припортовий завод, усе одно буде дефіцит. У міністерстві пропонують або запускати зупинені заводи, або відкривати кордони та скасовувати мита на імпорт добрив. Я спілкувався з директором “Азоту”. Якщо заводу відновлять газопостачання, він зможе відновити виробництво вже до кінця місяця.

4. Звернувся до Кабміну з приводу підтримки нашої машинобудівної галузі. На черкаському “Богдані” готові забезпечувати наших бійців броньовиками “Барс-8”. Вони, до речі, сподобалися військовим. Українська розробка коштує значно менше від схожих аналогів. Як і в ситуації з “Азотом”, цей крок – це, передовсім, зайнятість черкащан, наповнення бюджету тощо. Розраховуємо на державну програму”.