На передовій їдять черкаський борщ

20 Серпня 2015 13:00
gazeta.ua

gazeta.ua

Більше 250 тисяч пакунків сухих борщів для бійців АТО виготовила громадська організація “Спільна справа” з Черкас. Працюють на замовлення, виготовляють по 10 тисяч порцій в день. Частину овочів отримують від волонтерів, але більше закуповують за власні кошти.

“Ми безкоштовно відправляємо ці посилки по всій Україні, взамін просимо фотозвіт від волонтерів, як дійшла посилка до бійців. Для себе робимо статистику скільки вже відправили. Нещодавно було 250 тисяч відправлених і після того ще пішло 26 тисяч. Це дуже зручне харчування для блокпостів і бійців на передовій. Одного пакунка сухого борщу вистачає нагодувати 12 людей. Строк придатності два роки при будь-яких погодних умовах. Крім того, ми робимо супи і компоти”, – розповідає Андрій Бортник, керівник громадської організації “Спільна справа”.

gazeta.ua

gazeta.ua

Запустити виробництво на професійному обладнанні обійшлося трохи більше 100 тисяч доларів. На овочі, пакетики, етикетки в місяць йде від 30 до 50 тисяч гривень. Технологію виробництва перейняли із Дніпропетровська. Там жінки із волонтерської організації “Кулінарна сотня” роблять такі борщі для АТОвців у домашніх умовах.

“Перші партії були без етикеток і вони пішли до бійців із Донецького аеропорту. Потім хлопці розповідали, що їм було смачно, сподобалося, але вони навіть не зрозуміли, що то був борщ. Тому зараз робимо пакунки сухого борщу з етикетками, на яких є спосіб приготування і намальовані наші дівчата”, – говорить Бортник.

Джерело: gazeta.ua