Хрестителеве – найспортивніше село в Черкаській області (фото)

24 Серпня 2015 09:14

Село Хрестителеве Чорнобаївського району завоювало статус найспортивнішого села на Черкащині. Сільська команда перемогла у фіналі обласних змагань “Найспортивніше село-2015”, випередивши учасників із  с. Степанівка Драбівського району, які посіли друге місце; “бронзу” отримала збірна з с. Піщана Золотоніського району.

DSC00347_новый размер

DSC00403_новый размер

DSC00432_новый размер

Змагання, які 23 серпня приймало смт Чорнобай, зібрали переможців районних етапів обласного спортивного конкурсу. Прикро, та через фінансові труднощі участь у фіналі змогло взяти тільки 13 команд із заявлених 20. 

Учасників змагань вітали голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда, Олімпійський чемпіон Андрій Хіміч, голова Черкаської облради Валентина Коваленко, віце-президент НОК України, голова фонду “Рідна країна” Микола Томенко та інші.

DSC00482_новый размер

“Наш обов’язок – підтримувати такі змагання. Якщо в селі не буде школи й спорту, то не буде й життя. Для молодої людини в селі сьогодні займатися спортом – це теж підготовка до захисту територіальної цілісності України. Бо коли ми кажемо, що треба воювати й захищати Україну, то спершу треба бути фізично підготовленим і вмілим. Сьогоднішні змагання – це теж елемент того, щоб ми були здатні захистити Украну, її кордони і єдність”, – сказав Микола Томенко.

Свій досвід і волю до перемоги сільські спортсмени демонстрували у семи видах спорту – в міні-футболі, шашках, настільному тенісі, армреслінгу, гирьовому спорту, дартсі та перетягуванні канату. По-товариськи зійшлися на волейбольному майданчику команди ветеранів спорту із представниками влади Чорнобаївщини.

DSC00622_новый размер

DSC00663_новый размер

 

DSC00693_новый размер

DSC00784_новый размер

 

DSC00796_новый размер

DSC00818_новый размер

DSC00654_новый размер

Чітко та оперативно працювала кваліфікована суддівська бригада. Підбивши результати в індивідуальних змаганнях, а потім порахувавши набрані загальнокомандні бали було встановлено призерів та переможця обласного фіналу.

DSC00941_новый размер

DSC00853_новый размер

DSC05565_новый размер

DSC05582_новый размер

Команда з Хрестителевого вже всьоме стала володарем статусу “Найспортивніше село Черкащини”. І не дивно, адже Чорнобаївщина – земля богатирів, яка подарувала славетного українського борця й патріота Івана Піддубного, що його ніхто в світі не міг покласти на лопатки.

Призери І, ІІ, ІІІ загальнокомандних місць отримали кубки, медалі, грамоти. Фонд “Рідна країна” відзначив подарунками всіх учасників змагань у зазначених видах спорту. А завершилася спортивна програма святковим концертом, зіркою якого стала відома співачка, заслужена артистка Україна Жанна Боднарук.

фото Сергія Черкасова