Ключі з Кремлем і гроші з погрозами: черкащани отримують “подарунки” від сепаратистів (відео)

28 Серпня 2015 13:00

344+Інформаційна війна у побуті. Ключі із зображенням Кремля й гроші з погрозами розплати – такі прояви сепаратизму зафіксували жителі Черкас. Патріотичне місто наповнюють дрібними речами, які так чи інакше пропагують країну-агресора, йдеться в репортажі ОДТРК “Рось”.

Черкаський журналіст Юрій Дубрава показує знахідку: 2-гривневу купюру з неоднозначним написом – “За Славянск ответите”. Каже, гроші виявили в пакетику з сухариками.

Викладач черкаського ВИШу Юлія Волинець показує свій новенький ключ, який замовила у місцевій майстерні. На ключі тиснення «Я люблю Россию». Такого оздоблення звичайного ключа Юлія не замовляла, каже, і її про таке не попереджали у майстерні.

Разом з Юлією та громадськими активістами ми завітали до автора ключа із проросійським тисненням. Візиту гостей у майстерні, що у центрі Черкас, не раді. У Юлії миттєво забрали ключ і за кілька секунд напис зник.

За купюру із погрозами представники фірми-виробника сухариків перепросили у Юрія Дубрави, й навіть замінили зіпсовані гроші. А от майстер ключів не зрозумів причин обурення черкащанки. Зважаючи на інцидент, правоохоронці вже зацікавились його діяльністю.