10 подій у вересні в Черкасах, які варто відвідати

9 Вересня 2015 10:00

Друга половина вересня в Черкасах видалася багатою на події. Причому різнопланові: від лекцій про Конституцію і презентацію містобудівного маніфесту від чинного мера міста – до спортивних і екологічних заходів. Віддати данину пам’яті загиблому “кіборгові”-пластуну Євгену Подолянчуку через перегляд фільму про нього закликають волонтери. А ще черкащан запрошують насолодитися чудесною музикою відомого піаніста Єгора Грушина. Музика і пісні звучатимуть і на фестивалі “Повстанець”. Тут збиратимуть кошти на лікування поранених та індивідуальні аптечки для бійців.

1. Цикл лекторіїв “De jure”

10 вересня, 18.00, книжковий супермаркет “Буквиця” (ТРЦ “Хрещатик-Сіті”)

Організатори започатковують новий цикл лекцій, які допоможуть пересічному громадянину розуміти і знати Конституції України. Розбір змін до Конституції, які так цікавлять і збурюють громаду. Без “зрад” і “перемог”, фаховий аналіз від партнера юридичної агенції ” Прав.Ком”, адвоката Миколи Кудрявцева і керівника Офісу реформ в Черкаській області, адвоката Наталії Даньковської.

 

1

 

2. Презентація містобудівного маніфесту від міського голови Сергія Одарича

10 вересня, 18.30, Talent HUB Черкаси (вул. Байди Вишневецького 36/1)

Завдання маніфесту – визначити головні цінності і принципи забудови міста. В основу маніфесту лягли ідеї і досвід багатьох міст світу, які вже відмовились від практик “міст для будівель та автомобілів” і стали на курс “міст для людей”.

Маніфест має стати основою:
– корегування генерального плану міста;
– планів детальної забудови кварталів;
– розробки галузевих правил та програм;
– розробки і затвердження стандартів і типових проектів;
– для надання містобудівних умов і обмежень забудовникам;
– розробки проектів реконструкції вуличної інфраструктури, місць громадського призначення, окремих будівель.

Детальніше за посиланням:
https://www.facebook.com/sergiy.odarych/posts/781390055260361?__mref=message_bubble

Зареєструйтесь на захід тут:
https://docs.google.com/forms/d/17woNhWojzvfGc5IqVqLCVoJKSboZLHPmfNqmprT4WnY/viewform

9

3. Офіційне закриття літа

11 вересня, 17.30, пляж на Митниці (водна станція по вул. Героїв Дніпра)

Усіх охочих запрошують разом завершити сезон літніх проектів та насолодитися останнім теплом на пляжному просторі Чиста хвиля.

Обіцяють гуртові співи, запальні афро-танці, частування на грилі, багаття та теплу романтику осіннього вечора. Радять узяти теплі речі, покривала, карімати та те, що можна підсмажити на грилі.

Організатори просять попередньо заповнити форму http://goo.gl/forms/ve2XLq3Z3Q

2

 

4. День фізичної культури і спорту

11 вересня, 15.00, міський Будинок культури ім.Кулика

12 вересня, 10.00, спортивні майданчики по місту

У рамках Дня фізичної культури та спорту у Черкасах працівникам галузі та спортсменам будуть вручені подяки та грамоти. Офіційну частину, яка проходитиме в Черкаському міському будинку культури імені Івана Кулика супроводжуватимуть виступи спортсменів та музичні дарунки від творчих колективів.

12 вересня на 6 спортивних аренах Черкас проходитимуть різноманітні показові виступи спортсменів. Загалом на заході буде представлено понад 30 видів спорту. Діти та батьки зможуть ознайомитись із діяльністю спортивних шкіл, федерацій та секцій на виставкових стендах, отримати корисну інформацію та поради від професіоналів і навіть випробувати себе в різних майстер-класах. А відтак – зможуть обрати для себе той вид спорту, який сподобається найбільше.

3

 

5. Всеукраїнський турнір із петанку

12-13 вересня, 10.00, Долина Троянд

Уперше Черкаси прийматимуть Всеукраїнський турнір із петанку. За медалі змагатимуться петанкісти із Харкова, Львова, Ужгорода, Києва та Черкас.

Іван Паламарчук (чемпіон України з петанку в триплетах 2013) буде керувати змагальним процесом, супроводжуватиме турнір. Спортивне протистояння буде у форматі «дуплети», «супер-меле».

8

6. Другий черкаський фестиваль малої авіації 2015

12-13 вересня, 10.00 -14.00, аеропорт “Черкаси” (вул. Смілянська, 168)

Вхідний квиток на фестиваль для дорослого: 50 грн.
Вхідний квиток на фестиваль для дитини: 20 грн.

На Фестиваль прибудуть професіонали авіатори, пілоти, власники повітряних суден, літальних апаратів з України, а також компанії – учасники ринку малої авіації України, представники авіа-, аеро- клубів, „птиці високого польоту” та любителі драйву.

Субота, 12 вересня 2015

10:00 – 14:00 Реєстрація учасників фестивалю. Урочисте відкриття. Виступ Черкаської Школи Бойового Гопака. Святковий фуршет. Екскурсія по території аеропорту „Черкаси”, огляд повітряних суден, літальних апаратів.

● Виконання оглядово-ознайомчих польотів в районі аеропорту і по заявленим маршрутам. Авіа-шоу.

● Оглядово-ознайомчі польоти на повітряних судах для гостей Фестивалю.

● Польоти (ранкові та вечірні) на повітряних кулях в районі Долини Троянд (за попереднім записом).

● Оглядова пішохідна екскурсія „Вулицями старого міста”, відвідування храму буддистів „Білий Лотос”. (Факультативно)

16:00 Парусна регата „Черкащина під вітрилами” за участю яхтсменів Черкаського яхт-клубу.

17:00 – Урочиста вечеря на теплоході з учасниками фестивалю, організаторами, представниками ЗМІ. Вхід за запрошеннями.

Неділя, 13 вересня 2015

10:00 – 12:00 Виконання оглядових польотів в районі аеропорту

12:00 – 14:00 Урочисте закриття Фестивалю. Виїзд учасників Фестивалю.

На території аеропорту будуть організовані пункти реалізації продуктів харчування та сувенірної продукції, анімаційна програма для дітей.

4
7. Фільм про черкаського Героя “Ніхто крім нас”

13 вересня, 16.00, кінотеатр “Україна”

Вхід за доброчинними внесками

Запрошуємо на перегляд документального фільму про пластуна Євгена Подолянчука, який 14 вересня 2014 року загинув у війні на Сході України – під час захисту Донецького аеропорту.

Євген Подолянчук (4.07.1991 – 14.09.2014, м.Донецьк) – вихованець юнацького пластового куреня ім. Ярослава Мудрого в Черкасах (2005-2008), старший лейтенант 3 полку спеціально призначення Головного управління розвідки ЗС України. Пластову присягу склав 18.07.2006.Учасник крайового вишкільного табору військового пластування “Легіон” (2006, Чорний ліс на Прикарпатті). У 2008-2012 роках навчався в Академії сухопутних військ у Львові, факультет розвідки. Навчаючись, приїздив в Черкаси у відпустки, щоб організувати пластові мандрівки і табори. Вищу військову освіту здобув з відзнакою, відтак обрав 3 полк спецпризначення у Кіровограді. Служив командиром групи, яку добре організував, використовуючи свої пластові навички.

5

 

8. Екологічний фестиваль “Грін-Фест”

13 вересня, 16.00-20.00 парк “Перемога”

6

9.Egor Grushin у Черкасах

18 вересня, 19.00, Художній музей (Хрещатик, 259)

Квитки – kasa.in.ua

Творчості Єгора Грушина виповнюється 5 років. З цієї нагоди триває серія концертів, присвячених ювілею творчості композитора-неокласика та віртуоза-піаніста. 2015 року Єгор увійшов в ТОП 10 неокласичних композиторів всього світу, за версією найбільшого музичного порталу reverbnation.com.

На ювілейному концерті в Черкасах прозвучать найбільш вподобані слухачами композиції з усіх трьох платівок та не лише вони. Також окрім соло , дуетних, тріо і квартетних композицій будуть виконані ще й інструментальні композиції двох альбомів «Heavens» і «9» з доробку колективу Illusions (Єгор Грушин – фортепіано, Роксолана Пахолків – віолончель, Андрій Бочко – гітара), з яким композитор активно концертував ще з 2011 року.

7

10. Фестиваль “Повстанець”

19-20 вересня, Дахнівка, комплекс “Дахнівська Січ”

Квитки з 01.09 по 15.09 – 150 грн., у день концерту – 180 грн.

Метою фестивалю є збір коштів на лікування поранених та індивідуальні аптечки для бійців. Закуплені медикаменти будуть передані підрозділу польової медицини “Госпітальєри”, який бореться за життя наших воїнів на різних ділянках фронту.

Детально про фестиваль – на сторінці заходу

10