Черкащанам, які боронять східні кордони, дадуть земельні ділянки

26 Травня 2014 11:00

vzaem_21Черкаські військовослужбовці, прикордонники та співробітники міліції, які нині боронять східні кордони України, отримають земельні ділянки сільськогосподарського призначення для особистого користування.

Таку ідею запропонував голова Держземагенства Сергій Рудик і підтримав голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

“Цю соціальну ініціативу ми обговорили разом із головою облдержадміністрації, – сказав Сергій Рудик. – Із його слів у Черкаській області таких людей, щонайменше, три сотні. Серед них представники батальйону Національної гвардії, працівники міліції і військовослужбовці строкової служби. Нам дуже хотілося б не забути й не випустити з уваги жодного прізвища, тому ми звернулися до голови ОДА для того, щоб у максимально стислі терміни ми змогли отримали цю інформацію”.

За словами Сергія Рудика, таку  ініціативу Держземагенство планує реалізувати в усіх регіонах країни. Зокрема, про це вже йшла мова при зустрічах в Одеській та Миколаївський областях.

“Хотілося б знайти хороші, придатні для введення сільського господарства земельні ділянки для людей, які сьогодні ризикують своїм життям, – сказав він. – Я розумію, що це не вихід у нинішній ситуацію в цілому. Дуже складно сьогодні оцінити ту роль, яку вони відіграють в нашому житті, обороняючи південні й східні кордони України, але, певен, що їхні родини, які десятки років чекають на отримання житла, заслужили на це. Хоча б таким ми зможемо компенсувати з боку держави ті зусилля, які вони докладають, обороняючи цілісність держави”.