У шполянській “Ялинці” діти вчаться патріотизму та їздять на електромобілях

16 Листопада 2015 10:00
ck-oda.gov.ua

ck-oda.gov.ua

Справжні новації – у дошкільному навчальному закладі № 1 під назвою “Ялинка”, що в місті Шпола. Його відвідав учора заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль спільно з керівником Шполянської РДА Володимиром Потапенком. Завідувач закладу Юлія Кравченко розповіла про те, як у стінах садочка небайдужий та відповідальний персонал перетворює малечу в усвідомлених українців, котрі готові йти до школи.

6-груповий  навчальний заклад, якому вже 70 років, розрахований на 99 місць, однак нині тут перебуває 147 діток. І хоч у районі існує явище перенавантаження дошкільних закладів, черга відсутня.

На подвір’ї «Ялинки» – майстерно створений автомайданчик для навчання діток правилам дорожнього руху. Тут встановлено справжні світлофори, які працюють, є пішохідні доріжки, зупинки. А малеча їздить на самокатах, велосипедах і навіть електромобілях. Між іншим, керівник закладу Юлія Кравченко розповіла, що дітлахи, випускаючись, отримують свідоцтва про знання правил дорожнього руху.

Приміщення садочка укомплектовано новими меблями, іграшками, посудом. Тут є ігрові кімнати, музична, спортивна зали та інші.  А також працює дбайливий та душевний колектив. І саме руками цих людей створюються ті умови, в яких щоденно перебувають діти.

Досягаємо таких результатів завдяки співпраці з міською радою, з районною адміністрацією, батьківським комітетом, – зазначила завідувач «Ялинки» пані Юлія. – Але знаємо: все, що вкладаємо в наших діток, обов’язково повернеться сторицею. У цьому переконані й вихователі садочка.

ck-oda.gov.ua

ck-oda.gov.ua

Між тим, варто зауважити, що цього року з районного бюджету були виділені кошти на садочки, зокрема “Ялинці” – 191 тисячу грн, в результаті тут вже замінили 60 вікон.

Та найбільше заступник голови Коваль був вражений тим, що в кожній із груп облаштовані спеціальні куточки з оберегами, де стоять колоски, мініатюри українського прапора, ляльки-мотанки, одягнені в традиційне вбрання, ікони… У кожній такий Куточок – особливий, з власне підібраними деталями. Окрім того, в приміщенні, є  мапи України, текст Гімну, Герб, Прапор. На переконання Віталія Коваля, саме такий підхід є запорукою виховання в наших дітях відчуття патріотизму та любові до рідної країни.

“А коли вихованці та батьки вдячні, це – найліпша оцінка”, – сказав Віталій Володимирович та наостанок побажав колективу закладу сил, натхнення і подальших досягнень.