В Умані 750 студентів можуть залишитися без грошей та гуртожитку

16 Січня 2016 19:02

671807_w_300Студентів Уманського професійного аграрного ліцею можуть залишити без стипендій та пільг, а без зарплати ще понад сотню викладачів. Раніше заклад фінансувався з державного бюджету. З 2016 року це будуть робити на місцевому рівні. Проте в бюджеті міста на це грошей немає.

“Ми чекаємо кінця січня, але на сьогодні у нас ні авансу, ні стипендій немає. 12 січня учні вийшли з канікул. Ніяких субвенцій з державного бюджету ніхто не отримав, бо не передбачалось. 21 січня має бути позачергова сесія міської влади, де повинні вирішити питання. Три місяці дається на перегляд закону, але хто зна як буде. Така ситуація у всіх училищах області. Це може дуже зашкодити навчальному процесу”, – говорить Володимир Гергун, директор ліцею.

Зараз в гуртожитку живуть 150 студентів. За два тижні їм можуть відключити опалення, світло та воду. Серед студентів є сироти, напівсироти, інваліди, діти атовців.

У місті є ще Уманський професій ліцей. Як повідомляє міська влада, на утримання цих двох навчальних закладів необхідно понад 22 млн. грн.

Нагадаємо, із 1 січня цього року почав діяти Закон “Про Державний бюджет України на 2016 рік”, в якому фінансування професійно-технічних та вищих навчальних закладів передали місцевим бюджетам.

Джерело: gazeta.ua