Черкаські школярі побували ведучими студентського телебачення

6 Квітня 2016 21:05

12970286_1037354749639358_1854407247_oСтуденти-журналісти навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету 4 квітня приймали незвичайних гостей. До них завітали переможці VІ міського конкурсу серед школярів “Екологічна казка”. Чудесне перевтілення на один день із учнів у студенти відбулося завдяки партнерові конкурсу – Черкаському буккросинг-клубу “Freebook”.
Дізнавалися, де і як готують майбутніх акул пера учні черкаських шкіл № 31, № 17, № 26, № 25 та Дубіївської ЗОШ. Школярі побачили умови навчання, які створені для практичної роботи студентам-журналістам та отримали майстер-клас від Студентського телебачення.

Секретами новинної тележурналістики поділилася та показала на практиці викладач кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Світлана Коваль. Вона розповіла про обладнання в телестудії: професійні відеокамери, спеціальну аудіосистему, журналістські комп’ютери, аудіо- та відеомікшери, які допомагають студентам знімати програми в прямому ефірі для YouTube та записувати їх.
Опісля юні гості спробували себе в ролі ведучих. На камеру розповідали про умови конкурсу, завдяки якому виграли цю екскурсію, про школу, а також зчитували надруковані новини.

Учні черкаських шкіл також відвідали радіостудію, почули від студентки 3 курсу Дарини Дячок про особливості функціювання студентського радіо “Радіо ЧНУ” та дізналися про авторський проект студентів, радіо “Sunfish”. А на завершення спробували себе у ролі дикторів.